Enostavna stikala - tako enostavno kot pri vklopu svetlobe

  19. 07. 2018

Včasih je najpreprostejša možnost najboljša. In glede na stikala, enopolno stikalo stikalo je približno tako preprosto, kot lahko dobite.

Ni presenetljivo, da je oblikovanje trajalo več kot 100 let. Idealno za vklop in izklop, je bilo preklopno stikalo prvič izumljeno leta 1917.

To je preprosto, enostavno brati in lahko zelo zadovoljivo "snap"!

Od svoje najbolj priznane uporabe - vklop in izklop svetlobe - za uporabo v industriji in avdio aplikacijah, je preklopno stikalo prava karoserija stikala.

Ročni mehanizem, ki ga ročno aktivira mehanski vzvod, ročaj ali zibni mehanizem, deluje prek vzmeti. Stikalo stikala ne nadzoruje neposredno kontaktov, vendar ga obračanje postopoma raztegne vzmet, ki pogone hitro poganja, ko mehanizem preide središče.

Preklop je bil najprej izumil Williams J. Newton leta 1917 - pred tem so bile luči vključene tako, da so ključi vtaknili v žarnico. Lastniki stanovanj so še vedno precej počasi začeli uporabljati to novo tehnologijo, vendar je to pomenilo namestitev žic okoli njihovih sten.

To je zelo zanesljiv dizajn in kljub vse večji uporabi mehanizmov »tihih preklopov« je preklopno stikalo še vedno močna izbira. Prav tako zavzema zelo malo prostora, zato je mogoče namestiti v velike plošče, ki nadzirajo številna stikala.

Preprosto navzgor in navzdol omogočata preklopna stikala, ki jih je zelo enostavno prebrati in organizirati, in ko so številni nameščeni na nadzorni plošči z svetlobnimi kazalniki, so jasen in preprost način sledenja številnim napravam.

Od začetka do začetka je Marquardt Series 0100 - dolgotrajno, trajno in močno preklopno stikalo s 50 000 mehanskimi stikali.

Za tripolno stikalo - kot je za uporabo kot odklopnik motorja - Marquartd 0350 ponuja tesnilo IP40, ki ščiti pred poškodbami vode.

Nexus ponuja vrsto preklopnih stikal iz OTTO in Marquardt ter specializirano preklopno stikalo Zago za sovražna okolja.

Naša stikala lahko najdete tukaj - http://www.nexuscomponents.co.uk/Search/?q=toggle


Foto: Nick Fewings na Unsplash